MALAYSIA SITE

Amedé en Dory Cobussen

Home Print volledige pagina Email 

BEZOEK AAN KUAH

The Eagle Square  The Lagenda Park  Langkawi Fair  Kuah Centrum

The Eagle Square

Op dit plein in de hoofdstad Kuah vindt je een geweldig standbeeld van een arend- achtige vogel. Het is een beeld van de Brahmaanse Wouw (Brahminy kite) behorend tot de familie van de havikachtige. Deze vogel zul je regelmatig in de lucht zien zweven boven de wateren van de Langkawi archipel. Het beeld staat dicht bij een fascinerende fontein met diverse sproeiers. De fontein heeft de vorm van een cirkel en is laag ommuurd. In de avond zijn het plein en de fonteinen prachtig verlicht. In de omgeving van het plein zijn diverse restaurants te vinden, zoals The Kentucky Fried Chicken. In The Jetty Point Complex aan de pier vindt je cosmetica, parfums, lingerie, sterke drank en sigaretten tegen belastingvrije prijzen.

 


The Lagenda Park

Dit 20 hectare grote park is werkelijk schilderachtig om te zien. Het ligt pal naast 'The Eagle Square' en heeft als basisthema de mythes en legendes van Langkawi. In totaal worden er 17 verschillende verhalen uitgebeeld in een prachtig aangelegd park met kleurige bloemen, planten, fruitbomen en 4 kunstmatig aangelegde vijvers. Ook zijn er in het park prachtige voorbeelden te vinden van Maleis handwerk en culturele voorwerpen. De openingstijden zijn dagelijks tussen 08.00 en 23.00 uur. Entree: RM 5.00 voor volwassenen en RM 2.50 voor kinderen.

 


Langkawi fair

Ondanks dat er hier sprake is van een Fair (jaarmarkt) is dit een groot overdekt winkelcentrum met ongeveer 100 winkeltjes (belasting vrij). Je vindt de Langkawi Fair vanaf de Kuah Jetty, richting centrum aan de hoofdweg (Jalan Persiaran Putra) Naast al deze winkeltjes vindt men er ook een groot warenhuis, waar een breed assortiment aan food en non-food artikelen wordt aangeboden. Tot sinds kort was dit het warenhuis van de Samudra keten, maar deze is nu vervangen door Sunsuria en de laatste keer dat we op Langkawi waren (april 2005) was men deze winkel opnieuw aan het inrichten. We weten dus niet of het volledige assortiment van Samudra weer terug komt. Heb je even genoeg van alle lokale lekkernijen, dan kun je in dit complex ook terecht bij een Mc Donalds. Fast-food keten Kenny Rogers Roasters is helaas verdwenen uit de Langkawi Fair. Wel is er op de 1e verdieping een food-corner waar je van allerlei Aziatische gerechten kunt bestellen. Omdat het winkelcentrum volledig air-conditioned is, kun je hier zeer relaxed winkelen. Je vindt er prachtige souvenirs van Maleis- Thais- en Indonesisch handwerk. Verder natuurlijk een juwelier en winkels die drank, sigaretten en chocolade verkopen. Ook de sportzaken zijn vertegenwoordigd met merken als Nike, Adidas, Reebok e.a. In de meeste winkels kun je wel onderhandelen over de prijs, zeker als je wat meer artikelen koopt. Zie je echter bordjes met daarop de tekst : Harga Tetap - Fixed Prices, dan betaal je echt de prijzen zoals deze op de labeltjes staan. Het winkelcentrum is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur.


 

 

MENU

Leuk om te doen

Kuah Town

Oriëntal Village

Culturele Excursies

de stranden